3 Mayıs 2010

Labidochromis hongi


Latince Adı: Labidochromis hongi

Habitatı ve Anavatanı:Malawi gölünün zengin ve tortulu kayalık kısımları

Beslenme Biçimi: Otçul

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif

Yüzme Seviyesi: Dip-orta seviye

Cinsiyet Ayrımı: Yetişkin erkekler daha geniş ve büyük olurlar. Ayrıca dominant erkeklerin dorsal yüzgeçlerinde, ufak ve bölgesel yumurta şeklinde noktalar bulunur. Dişiler genelde kahverengimsi ve mor renklerde olurlar.

Üreme: Dişiler mağara veya yarıklarda yumurtalarını ağızlarına alarak kuluçkaya yatarlar.

Sıcaklık: 23-27°F

En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt

Su Sertliği: Sert

pH: 7.8 – 8.6

Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: 1 erkek ve 2 dişi beslenmesi uygun olacaktır. Erkekler çok bölgecidir ve kendi bölgelerini şiddetle korurlar. Erkeklerin vücutlarındaki siyah renkli hatlar üst dudağa kadar devam eder.


Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.


Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.


En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.


En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.


Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi
Paylaş:

Leave a comment

Size nasıl yardımcı olabiliriz?